Over ons

Het verhaal achter Schipper Techniek begint helemaal in 1981. Antoon Schipper nam toen het heft in eigen handen. Hij was een typische monteur, je weet wel, zo’n hard werkende techneut met eeuwig zwarte handen. Zijn toeleveranciers bezorgden hem echter grijze haren en op 48-jarige leeftijd had hij hier genoeg van. Hij was niet eens van plan om ondernemer te worden, maar hij wist zeker dat hij dit beter kon: hij wilde een leverancier worden die klanten van hun zorgen kon verlossen. Het concept van ‘technisch ontzorgen’ was geboren en Schipper Technisch Handelsburo zag het levenslicht. Een tijdje later kwamen daar Schipper Technisch Serviceburo en uitzendbureau Manschap bij.

Oprichter en directeur: Antoon en zijn zoon Johan
Oprichter en directeur: Antoon en zijn zoon Johan

Groeispurt

Antoon wilde zijn klantenkring in Hardenberg sneller en beter kunnen bedienen. In 1993 opende hij daarom een vestiging aan de Handelsstraat in Hardenberg. Vanaf toen kwam zijn bedrijf in een groeispurt terecht. In 1997 opende hij in Enschede een vestiging, zodat hij daar ook sneller op zijn klanten kon reageren. In 1998 richtte Antoon het Schipper Technisch Serviceburo (STS) op als zelfstandig bedrijf. Antoon kon zijn klanten met dit bedrijf een nóg breder servicepakket aanbieden. 2007 was het jaar dat een vierde vestiging van zijn handelsonderneming in Oldenzaal het levenslicht zag. STS kreeg hier in 2015 ook een extra vestiging.

Flexibel

Het uitzendbureau Manschap werd in 2007 opgericht. Het doel was om klanten uit de Twentse techniek en industrie, naast het leveren van onderdelen en service, ook van (tijdelijk) flexibel personeel te kunnen voorzien. Manschap ondersteunt bedrijven bij het inspelen op pieken en dalen van hun productie. Denk hierbij aan het leveren van service- en storingsmonteurs, assemblagemedewerkers, lassers, (CNC) draaiers/frezers, productie-, logistiekpersoneel en meer.

Een familie van bedrijven

Schipper Techniek is niet alleen een familiebedrijf, maar ook een familie van bedrijven. Met de productspecialisten van de technische groothandel, de techneuten van het STS en de mensenkenners van Manschap opereren ze als totaalondersteuner voor de technische- en industriële sector in Twente. Hiermee werd Antoon’s visie gerealiseerd: Schipper kan haar klanten alle zorgen uit handen nemen.

Als het ook maar even kon, dan bracht Antoon zelf bestellingen rond. Hij komt nog steeds graag bij zijn klanten over de vloer.
Als het ook maar even kon, dan bracht Antoon zelf bestellingen rond. Hij komt nog steeds graag bij zijn klanten over de vloer.